German Design Award

2019/02 – RECARO AUTOMOTIVE SEATING ПОЛУЧИ НАГРАДАТА GERMAN DESIGN AWARD ЗА ОТЛИЧЕН ДИЗАЙН

Само най-добрите са избрани за престижната награда за продуктов дизайн на Германия за 2019 г.
Наградата за отличен дизайн в категория „Автомобилни части и аксесоари“ получи RECARO Automotive Seating за своята модулна платформа за седалки RECARO (RPSP). Тя бе връчена на RECARO на церемонията по награждаването във Франкфурт на 8 февруари 2019 г.

Kirchheim unter Teck, 11 февруари 2019 г. – “Отличителният висококачествен дизайн е в основата на нашата марка”, казва Улрих Северин, ръководител на RECARO Automotive Seating. „Фактът, че сме успели да убедим журито в тази област на най-добрите международни играчи, ни прави горди и е признание за всички наши усилия като международен лидер в дизайна на седалки за превозни средства.”

Награденият продукт – модулната платформа за седалки RECARO (RPSP) – е предназначен за шофьори, които искат максималното от своите първокласни седалки. Тук лекият дизайн и превъзходната изработка, които характеризират RECARO, са съчетани с изключителна производителност, комфорт и ергономичност.

Обяснявайки причините за избора си, 46-членното жури от експерти от най-висок клас подчерта гъвкавостта на RPSP и неговия дизайн, който налага „висок функционален стандарт”. Той предлага „различни конфигурации на седалките, както и набор от различни технически характеристики“, а по отношение на предстоящите разработки за автономни превозни средства, отговаря на „изискванията на производителите в различни пазарни сегменти“.

Всяка година иновативни продукти и проекти от световната дизайнерска сцена се удостояват с престижната награда за дизайн (GERMAN DESIGN AWARD) връчвана от Съвета по дизайн в Германия, като признание за уникални и пионерски разработки в областта на дизайна. Номинациите са отворени само за кандидати, чиито кандидатури ясно се открояват от конкуренцията по отношение на качеството на дизайна. Средно повече от 30% от заявките идват от чужбина, което демонстрира международната репутация на наградата.