Renault Megane R.S. Trophy

2018/11 – RECARO AUTOMOTIVE SEATING ДОСТАВЯ ПЪРФОРМАНС СЕДАЛКИ ЗА НОВИЯ RENAULT MEGANE R.S. TROPHY

В края на годината Renault ще представи новия Megane R.S. Trophy. Благодарение на опита на компанията във Формула 1, неговият 1,8-литров четирицилиндров двигател с турбокомпресор ще доставя 221 KW (300 к.с.). За да се осигури оптимално удоволствие от шофирането на превозно средство с толкова голяма мощност под капака, спортният автомобил може да бъде оборудван със седалки RECARO. Вдъхновени от чистокръвните състезателни корита, седалките RECARO предлагат директна обратна връзка от пътя и отлична опора на тялото. Това позволява на шофьора да усети точното странично ускорение на автомобила и съответно да регулира скоростта на завиване.

Пилотът от Формула 1 Нико Хюлкенберг беше особено впечатлен от безупречната странична поддръжка на седалките RECARO. Тестът му на Renault Megane R.S. Trophy потвърди това впечатление.

Kirchheim/Teck, Германия, 22 ноември 2018 г. – Renault и RECARO споделят страстта си към автомобилите. От десетилетия и двете утвърдени марки се усъвършенстват в способността си да предефинират границите. „Седалките ни са перфектни за тези, които искат да карат техните Renault Megane R.S. по спортно и да изпитат тръпка от контролираното шофиране.“ – казва Мартин Клайн, ръководител на RECARO Automotive Seating.

Превъзходните седалки на RECARO Automotive Seating се характеризират с подчертана опора в раменете и горната част на тялото – в резултат на което водачът седи „в“, а не „на“ седалката. В Renault Megane R.S. Trophy, например, точката на седене в RECARO седалката е с цели два сантиметра по-ниско отколкото в стандартната седалка на модела. Това съответно понижава центъра на тежестта на превозното средство.
Нико Хюлкенберг беше впечатлен от новия Renault Megane R.S. Trophy по време на тест драйва: „Наистина се възхищавам на уникалните характеристики на новите
седалки RECARO. Тяхната странична стабилност, поддържането на тялото и директната обратна връзка осигуряват несравнимо, динамично шофиране без признаци на умора“, каза посланикът на марката „Renault Sport“ Хюлкенберг.

RECARO Automotive Seating е произвела много седалки за семейството на Renault Sport. Сега с нейните опционални предни седалки новите Megane R.S. и R.S. Trophy
придобиват изразителен динамичен вид. Контрастните червени двойни контури привличат вниманието към поразителните линии на седалката тапицирана с черна Алкантара. Спортният външен вид се допълва от изящно бродирано огненочервено R.S. лого на облегалката за глава и логото RECARO на облегалката.

Renault Megane R.S. Trophy е най-новият модел от серията Megane R.S.. Разработено с ноу-хау от Формула 1, най-новото допълнение към серията горещи хечбеци на Renault Sport ще излезе на пазара в края на 2018 г. Снабден с 1.8-литров бензинов турбо двигател, той е първият модел на Megane, който преминава бариерата от 300 PS. Благодарение на иновативния си турбокомпресор с керамични лагери R.S. Trophy може да се ускори от 0 до 100 км/ч само за 5,7 секунди. С купе от серийното производство, R.S. Trophy е проектиран за изключително динамично шофиране.